Če se pri nas odločite za celodnevno ali večdnevno doživetje, vam v sodelovanju z našimi partnerji organiziramo kraška gurmanska doživetja po vaših željah. Izberete lahko od cateringa v gmajni, večerje (kosila) na domačem vrtu, do tradicionalnih kraških kuhinj in izbranih kraških slow food restavracij.

Preplet raznolikega, odsev narave

Kraška kulinarika je, tako kot njena kulturna krajina, preplet mediteranskega, germanskega, romanskega in slovanskega. Zlasti jo odlikuje zavezanost k lokalnim, še najraje kar doma pridelanim, sestavinam. Odseva vse štiri letne čase, saj je njen utrip uravnan z naravo.


Kras – od nekdaj cenjena gurmanska destinacija

Prav zaradi obojega – sledenja letnim časom in visoko kakovostne, doma pridelane hrane – je bil Kras že od nekdaj zelo cenjena in zaželena gurmanska destinacija. Sem je na kulinarična razvajanja zahajala ne le tržaška gospoda, temveč tudi letoviščarji iz drugih dežel.

 

Sodobna kraška kuhinja dodaja osnovnim tradicionalnim prvinam še različne ščepce ustvarjalnosti. To še dodatno bogati današnjo kraško kulinarično ponudbo, zato vam toplo priporočamo, da Krasa nikar ne zapustite s praznim želodcem. Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo organizirali nepozabno kraško kulinarično doživetje.

ŽELITE KULINARIČNI NAMIG IZ “PRVE ROKE”?

Na Krasu živimo in ga zelo dobro poznamo. Smo tudi navdušeni gurmani. Oglasite se nam in z veseljem vam bomo organizirali izvrstno kraško kulinarično razvajanje.

Povprašaj

Povpraševanje