Med sodobnimi ženskami je veliko Belih čarovnic in Divjih žensk. A številne so se upehale ali pa so tik na tem. Svoje čarobnosti ne zaznavajo več, kakšen preblisk primarne divjosti jih bolj zmede kot razveseli.

Za vrnitev k svoji dobri Beli čarovnici in iskreni Divji ženski (torej k svoji polni ženstvenosti) ni nikoli prepozno. Vedno lahko spet najdemo svojo iskrivo, zabavno, lepo, strastno, poželjivo, močno in čarobno različico sebe. Dobrodošle na unikatnih kraških doživetjih 'Agata - Bela čarovnica in Divja ženska', ki jih pri Karri organiziramo tu in tam za majhne, butične skupinice gostij. Program se od dogodka do dogodka spreminja, tako kot tudi me, Agate.

NOV TERMIN: SOBOTA, 24. 9 2022

Dober dan, drage ‘Agate’. Poletja bo vsak čas konec in upamo, da ste v svojo malho spominov nabrale veliko lepih trenutkov.

ENODNEVNO KRAŠKO DOŽIVETJE ‘AGATA – BELA ČAROVNICA IN DIVJA ŽENSKA’

Na tokrat enodnevno doživetje ‘Agata – Bela čarovnica in Divja ženska’ vas vabimo tik po jesenskem enakonočju, še pred začetkom mrzlih mesecev. Ozavestile bomo svojo ženstvenost, talente in ostrile čute za lepo, prijetno, prijazno. Čaka nas prijetno druženje v majhni skupinici, zanimive in nadvse koristne delavnice, sprostitev in gurmanski užitki na krasnem Krasu.

Število udeleženk je omejeno (največ 12), zato pohitite s prijavo. Prijave so možne do vključno 19. 9. 2022 oz. do zasedbe mest.


PROGRAM

 • Dobrodošlica
 • Čajanka & delavnica Prijateljevati s svojo Divjo žensko in Belo čarovnico

Ob prijetnih grižljajčkih in požirkih se bomo, če bo vreme dopuščalo, kar na vrtu pod murvo, pogovarjale in ozaveščale o Divji ženski v nas, o tem, kako se navkljub vsakdanjim obvezam vrniti k svoji ženski enkratnosti in svoji Beli čarovnici, kako ukaniti hitenje, postati (spet) osrediščena, lepa, topla ustvarjalna in seksualna, polnokrvna ženska. To ne bo le predavanje, temveč prijetna in subtilna delavnica v navdušujočem okolju.

 • Delavnica ustvarjanja botaničnih parfumov

Priznana strokovnjakinja in avtorica svoje blagovne znamke naravnih parfumov, botanična parfumistka, aromoterapevtka in certificirana zeliščarka z avantgardnimi koncepti nas bo seznanila z botanično parfumeristiko in nas naučila  čarati naravne parfume. Vsaka svojega si bo lahko odnesla domov.

 • Detektivski sprehod v kraško gmajno

Agata nas bo s prav posebnimi detektivskimi namigi izzvala, ali najdemo ostala doživetja, ki nam jih je pripravila v čarobni kraški gmajni.

 • Daoyin gibalna terapija v kraški naravi

Izkušena inštruktorica gibalne terapije, ki je v Bruslju tudi z odliko diplomirala iz naturopatije, nas bo na svežem, krepčilnem kraškem zraku sredi gmajne seznanila  z vajami Daoyin. Pokazala nam bo akupresurne tehnike za “samopomoč” in nam zaupala enostavne, a izredno dragocenimi nasvete, kako poskrbeti za boljše počutje, zdravje in mladostnost.

 • Kraška marenda v gmajni 

Navdahnjene, energetizirane in lepo razmigane si bomo zaslužile okrepčilo. Okrepčale se bomo s kraško marendo v naravi – za hrastovo mizo sredi kraške gmajne.

 • Skupna jesenska ‘čarovnija’

Preden se bomo razdružile, bomo izvedle še skupno ‘čarovnijo’, da ne bomo (prehitro) pozabile, na svojo Belo čarovnico in Divjo žensko.

*V primeru slabe vremenske napovedi bomo program primerno priredili za notranji prostor, kar pa ne bo okrnilo čarobnosti doživetja.

 


ZA KOGA?

 • Za aktivne ženske, ki so uspešne na svoji poklicni poti, a so pri tem “nekako pozabile nase”.
 • Za prijateljice, ki si še vedno tu in tam vzamejo čas zase in svoje “prijateljsko pleme”. Ne glede na to, ali so samske ali ne, mame ali ne, uspešne v poslu ali niti ne.
 • Za mlade mamice, ki si želijo vikend zase. Same ali s svojimi prijateljicami.
 • Za zrele gospe, ki vedo, da se Divja ženska ne stara, temveč zori in da Bela čarovnica nikoli ne umre.
 • Za tiste, ki si rade tu in tam kaj privoščijo, saj vedo, da lahko dajejo le, če tudi prejmemo.
 • Za dekleta in ženske različnih starosti, različnih stanov, poklicev, stopenj ali vrst izobrazbe.
 • Ja, lahko prideš sama ali s prijateljico, prijateljicami, sodelavkami, sorodnicami. Tudi mama in polnoletna hči. Stara mama in polnoletna vnukinja. Teta in polnoletna nečakinja. Krasno, zakaj pa ne?!
 • Za koga, torej? Zate in za tebi ljube Agate. Ker – vse smo me Agate! 😉

KDAJ?

V soboto, 24. 9. 2022.

KJE?

Na krasnem Krasu. Natančno lokacijo ti sporočimo osebno.


CENA, PRIJAVE, NAČIN PLAČILA

 • 109,60 EUR + DDV = 120 EUR/osebo
 • 100 % avans ob prijavi
 • prijave do vključno 19. 9. 2022 oz. do zasedbe mest (12)

SI TUDI TI AGATA – BELA ČAROVNICA IN DIVJA ŽENSKA?

Bela čarovnica je dobra čarovnica, Divja ženska pa pooseblja najbolj plemenito žensko bistvo.

Oba koncepta sta si v sorodu. Z Agato ju je Karra združila v enega. Gre za plemenito, prvinsko, sijočo, očarljivo, močno in obenem krhko, subtilno žensko, ki ohranja stik z naravo, lepim, ustvarjalnim, strastnim, čuječnim, s seboj. Ljudi izbira s srcem. Neguje svojo intuicijo, ženstvenost, radovednost, ustvarjalnost. Spreminja se in raste. Ima lesk v očeh in je poželjiva. Ne škoduje, temveč povezuje, lepša in izboljšuje sebe in svet. Četudi včasih za to plačuje visoko ceno, je zvesta sebi. Od tu njena moč, zadovoljstvo, magnetizem. Prav od tu tudi njeni dvomi, bolečina, negotovost.


AGATA – BELA ČAROVNICA IN DIVJA ŽENSKA

Karrino doživetje za ženske temelji na konceptih Bele čarovnice in Divje ženske. Združili smo ju v Agati. Ime Agata izhaja iz grške besede in pomeni “dobro”.


Agata (ali Agatha) je v svetovni zgodovini in v številnih pripovedovanjih in stvaritvah sinonim za eno od prvih Belih čarovnic. Verjetno ste že slišale za Agatho Harkness, na čarovnico Agato (Scwarzkober) pa naletimo tudi v družbi treh najbolj razvpitih slovenskih čarovnic (poleg Agate sta tu še Veronika Deseniška in Uršula s Slivnice), vse tri so bile obsojene na čarovniških procesih in usmrčene.

Na Primorskem naj bi bili čarovniški procesi redki, a navkljub temu (kot v svojem delu Tomaj, Krasa raj navaja dr. Mira Cencič) naj bi imeli čarovnico tudi v naši vasi Tomaj. Leta 1752 je gospodarsko poslopje župnišča zagorelo. Zažgala naj bi ga farovška dekla, ki jo je zaradi kraje odpustil takratni župnik. Devinsko gospostvo jo je razglasilo za čarovnico in jo obsodilo na smrt na grmadi.

Zdaj vemo, da so bile te ženske preganjane in številne med njimi tudi zažgane na grmadi ali utopljene po krivici. 

Odlike, načela, vrednote in vzgibi Bele čarovnice so zelo primerljivi, skladni s tako imenovano Divjo žensko, ki jo je domišljeno konceptualizirala Clarisa Pinkola Esters, odlično pa so jo nadgradile tudi ostale avtorice, ki jih je navdahnila.

Ne v pojmu “bela čarovnica” ne v pojmu “divja ženska” ni torej nič “nenormalnega”, “nenanaravnega”, okultnega. Nasprotno: to je najgloblje bistvo, ki določa nas deklice, dekleta, ženske.

Agata simbolizira osmišljeno in karakterno žensko, povezano s seboj, naravo in drugimi, žensko, ki živi (z vsemi svojimi talenti, nadarjenostmi, pa tudi napakami in pomanjkljivostmi) polno, pokončno in ustvarjalno življenje.

Za vrnitev k svoji dobri Beli čarovnici in iskreni Divji ženski (torej k svoji polni ženstvenosti) ni nikoli prepozno. Postanimo spet iskrive, zabavne, lepe, strastne, poželjive, močne in čarobne. Dobrodošle na Krasu, drage Agate!

Povpraševanje