Med sodobnimi ženskami je veliko Belih čarovnic in Divjih žensk. A številne so se upehale ali pa so tik na tem. Svoje čarobnosti ne zaznavajo več, kakšen preblisk primarne divjosti jih bolj zmede kot razveseli.

Za vrnitev k svoji dobri Beli čarovnici in iskreni Divji ženski (torej k svoji polni ženstvenosti) ni nikoli prepozno. Vedno lahko spet najdemo svojo iskrivo, zabavno, lepo, strastno, poželjivo, močno in čarobno različico sebe. Dobrodošle na dvodnevnem kraškem doživetju Agata - Bela čarovnica in Divja ženska.

28. in 29. 5. 2022: butično doživetje za ženske

Na doživetju “Agata – Bela čarovnica in Divja ženska” bomo ozavestile svojo ženstvenost, svoje potenciale in ostrile čute za lepo, prijetno, prijazno. Čaka te prijetno druženje v majhni skupinici gostij, zanimive in nadvse koristne delavnice, sprostitev in gurmanski užitki na krasnem Krasu.

Dvodnevno srečanje bo zadnji vikend v maju,  v soboto in nedeljo 28. in 29. 5. 2022. 

Število udeleženk je omejeno (največ 12), zato pohiti s prijavo. Prijave so možne do vključno 16. 5. 2022 oz. do zasedbe mest. Po poslani prijavi in vplačanem avansu bomo – če boš pravočasna – rezervacijo potrdili in te seznanili s podrobnejšimi informacijami.


SI TUDI TI AGATA – BELA ČAROVNICA IN DIVJA ŽENSKA?

Bela čarovnica je dobra čarovnica, Divja ženska pa pooseblja najbolj plemenito žensko bistvo.

Oba koncepta sta si v sorodu. Z Agato ju je Karra združila v enega. Gre za plemenito, prvinsko, sijočo, očarljivo, močno in obenem krhko, subtilno žensko, ki ohranja stik z naravo, lepim, ustvarjalnim, strastnim, čuječnim, s seboj. Ljudi izbira s srcem. Neguje svojo intuicijo, ženstvenost, radovednost, ustvarjalnost. Spreminja se in raste. Ima lesk v očeh in je poželjiva. Ne škoduje, temveč povezuje, lepša in izboljšuje sebe in svet. Četudi včasih za to plačuje visoko ceno, je zvesta sebi. Od tu njena moč, zadovoljstvo, magnetizem. Prav od tu tudi njeni dvomi, bolečina, negotovost.


DVODNEVNO KRAŠKO DOŽIVETJE ‘AGATA – BELA ČAROVNICA IN DIVJA ŽENSKA’

ZA KOGA?

 • Za aktivne ženske, ki so uspešne na svoji poklicni poti, a so pri tem “nekako pozabile nase”.
 • Za prijateljice, ki si še vedno tu in tam vzamejo čas zase in svoje “prijateljsko pleme”. Ne glede na to, ali so samske ali ne, mame ali ne, uspešne v poslu ali niti ne.
 • Za mlade mamice, ki si želijo vikend zase. Same ali s svojimi prijateljicami.
 • Za zrele gospe, ki vedo, da se Divja ženska ne stara, temveč zori in da Bela čarovnica nikoli ne umre.
 • Za tiste, ki si rade tu in tam kaj privoščijo, saj vedo, da lahko dajejo le, če tudi prejmemo.
 • Za dekleta in ženske različnih starosti, različnih stanov, poklicev, stopenj ali vrst izobrazbe.
 • Ja, lahko prideš sama ali s prijateljico, prijateljicami, sodelavkami, sorodnicami. Tudi mama in polnoletna hči. Stara mama in polnoletna vnukinja. Teta in polnoletna nečakinja. Krasno, zakaj pa ne?!
 • Za koga, torej? Zate in za tebi ljube Agate. Ker – vse smo me Agate! 😉

KDAJ?

Zadnji vikend v maju: 28. in 29. 5. 2022.

KJE?

Na krasnem Krasu. Natančno lokacijo ti sporočimo osebno.


PROGRAM

Srečale se bomo v soboto dopoldan, razdružile pa v nedeljo popoldan.

Sobota

Poleg izbranih gurmanskih užitkov (dobrodošlica, kosilo, večerja) nas čakata tudi dve izvirni delavnici.

Na prvi (Prijateljevati s svojo Divjo žensko in Belo čarovnico) se bomo pogovarjale in ozaveščale o Divji ženski v nas, o tem, kako se navkljub vsakdanjim obvezam vrniti k svoji ženski enkratnosti in svoji Beli čarovnici, kako ukaniti hitenje, postati (spet) osrediščena, lepa, topla ustvarjalna in seksualna, polnokrvna ženska. To ne bo le predavanje. To bo druženje, izmenjevanje izkušenj, prijetna in subtilna delavnica v navdušujočem okolju.

Na drugi delavnici (Botanična parfumeristika) bomo čarale parfume. Pridobile bomo teoretična znanja o naravni, botanični parfumeristiki in se usposobile, da si svoj osebni parfum pričaramo same. Delavnico bo vodila priznana strokovnjakinja in avtorica svoje blagovne znamke naravnih parfumov, botanična parfumistka, aromoterapevtka in certificirana zeliščarka z avantgardnimi koncepti. Svoj parfumček, ki ga boš na delavnici sčarala, boš odnesla s seboj. In ja, ker bomo na Krasu, se bomo odišavile zlasti s kraškimi dišavami.

Nedelja

Nedeljo bomo začele z odličnim zajtrkom. Ta bo iz lokalno pridelanih, dnevno svežih sestavin in doma spečenega kruha. In ker Bele čarovnice ohranjamo svojo čarobnost tudi s tem, da ostajamo igrive, radovedne in prodorne, se bomo z žrebom razdelile po skupinicah (4-5 oseb). Vsaka skupinica se bo spoprijela s svojim zagonetnim kraškim detektivskim izzivom (soba pobega, lov za zakladom, soba pobega v gmajni).

Na skupni točki nas bo čakala zagonetna skupna uganka. Če ji bomo kos (seveda ji bomo, saj smo vendar Agate), bomo s skupnimi močmi prišle do čudovite jase v bližnji kraški gmajni. Tu nas bo pričakala še ena čudovita “Divja ženska” – izkušena inštruktorica gibalne terapije, ki je v Bruslju tudi z odliko diplomirala iz naturopatije. Na svežem, krepčilnem kraškem zraku in sredi narave nam bo bo pokazala vaje Dao yin, pospremila jih bo z akupresurnimi tehnikami in številnimi enostavnimi, a izredno dragocenimi nasveti, kako povsod (ne le v svojem prostem času, tudi v službi ali na poti) z nekaj triki poskrbeti za boljše počutje, zdravje in posledično mladostnost, gibkost in lepoto. Vdih, izdih, ramena dol, dolg vrat, počasi, z užitkom in veliko ljubeznijo do sebe, do tega trenutka, do življenja.

Navdahnjene, energetizirane in lepo razmigane si bomo zaslužile okrepčilo. To bo prav posebno – čarobno in divje, kraško in pomladno. Okrepčale se bomo z marendo in napitkom v naravi – za hrastovo mizo sredi kraške gmajne.

Preden se bomo razdružile, bomo izvedle še skupno “majsko čarovnijo”, da ne bomo pozabile, kaj smo v dveh dneh ozaveščale. Bele čarovnice&Divje ženske (Agate, torej) se bomo poslovile s prijaznimi mislimi in Karrinim darilcem.

V primeru slabe vremenske napovedi bomo program primerno priredili za notranji prostor, kar pa ne bo okrnilo čarobnosti doživetja.

 


NASTANITEV

Nastanjene boste v čudoviti kraški rezidenci (4*), ki bo (če bomo polnoštevilne) namenjena le nam, Agatam.

Spale boste v dvoposteljnih sobah. Različno opremljene sobe odražajo arhitekturo kraške kulturne dediščine ter se prepletajo z domišljenimi sodobnimi elementi. Vsaka soba ima lastno kopalnico, sušilnik za lase, paket naravne kozmetike za osebno nego, posteljnino in brisače iz naravnega bombaža. Brezplačen WIFI, brezplačno zasebno parkirišče.


CENA, PRIJAVE, NAČIN PLAČILA

 • 254,10 EUR + DDV = 310 EUR/osebo
 • 100 % avans ob prijavi
 • prijave do vključno 16. 5. 2022 oz. do zasedbe mest (12)

Vplačanega avansa ne vračamo, razen v primeru, da bi nam NIJZ izvedbo dogodka prepovedal.

 

CENA VKLJUČUJE

 • aktivnosti po programu*:
  • delavnica Prijateljevati s svojo Divjo žensko in Belo čarovnico
  • delavnica Botanična parfumeristika (teoretični del ter praktični del; vključno z materiali za izdelavo svojega osebnega parfuma, ki ga vsaka udeleženka odnese s seboj)
  • delavnica Dao yin gibalne terapije v gmajni*
  • kraški pobegi po skupinah*: lov za zakladom po Tomaju (do 5 oseb), soba pobega na prostem Rešitev iz gmajne (do 5 oseb), soba pobega Kosovelova enigma (do 5 oseb)
  • skupna uganka
  • “skupna majska čarovnija”
 • gurmanska razvajanja: dobrodošlica, kosilo, večerja, zajtrk, marenda v gmajni*
 • nastanitev v dvoposteljnih sobah v kraški rezidenci (4 *), turistična taksa
 • darilce ob odhodu
 • organizacija in vodenje

* v primeru slabe vremenske napovedi zamenjamo z aktivnostmi v notranjem prostoru

AGATA – BELA ČAROVNICA IN DIVJA ŽENSKA

Karrino doživetje za ženske temelji na konceptih Bele čarovnice in Divje ženske. Združili smo ju v Agati. Ime Agata izhaja iz grške besede in pomeni “dobro”. 

Agata (ali Agatha) je v svetovni zgodovini in v številnih pripovedovanjih in stvaritvah sinonim za eno od prvih Belih čarovnic. Verjetno ste že slišale za Agatho Harkness, na čarovnico Agato (Scwarzkober) pa naletimo tudi v družbi treh najbolj razvpitih slovenskih čarovnic (poleg Agate sta tu še Veronika Deseniška in Uršula s Slivnice), vse tri so bile obsojene na čarovniških procesih in usmrčene.

Na Primorskem naj bi bili čarovniški procesi redki, a navkljub temu (kot v svojem delu Tomaj, Krasa raj navaja dr. Mira Cencič) naj bi imeli čarovnico tudi v naši vasi Tomaj. Leta 1752 je gospodarsko poslopje župnišča zagorelo. Zažgala naj bi ga farovška dekla, ki jo je zaradi kraje odpustil takratni župnik. Devinsko gospostvo jo je razglasilo za čarovnico in jo obsodilo na smrt na grmadi.

Zdaj vemo, da so bile te ženske preganjane in številne med njimi tudi zažgane na grmadi ali utopljene po krivici. 

Odlike, načela, vrednote in vzgibi Bele čarovnice so zelo primerljivi, skladni s tako imenovano Divjo žensko, ki jo je domišljeno konceptualizirala Clarisa Pinkola Esters, odlično pa so jo nadgradile tudi ostale avtorice, ki jih je navdahnila.

Ne v pojmu “bela čarovnica” ne v pojmu “divja ženska” ni torej nič “nenormalnega”, “nenanaravnega”, okultnega. Nasprotno: to je najgloblje bistvo, ki določa nas deklice, dekleta, ženske.

Agata simbolizira osmišljeno in karakterno žensko, povezano s seboj, naravo in drugimi, žensko, ki živi (z vsemi svojimi talenti, nadarjenostmi, pa tudi napakami in pomanjkljivostmi) polno, pokončno in ustvarjalno življenje.

Za vrnitev k svoji dobri Beli čarovnici in iskreni Divji ženski (torej k svoji polni ženstvenosti) ni nikoli prepozno. Postanimo spet iskrive, zabavne, lepe, strastne, poželjive, močne in čarobne. Dobrodošle na Krasu, drage Agate!

Povpraševanje