Igrivost še zdaleč ni rezervirana le za otroke! Je uniseks, za vse starosti, obe polobli, vse letne čase. Zato vam želimo s Karro predstaviti Kras čim bolj doživeto. Ne bomo obremenili s tono podatkov. Ne bomo vas vključili v trumo ostalih turistov. Ne bomo vas vodili prek slušalk in z v nebo uprtim dežnikom. Nasprotno! Zapletli vas bomo v izvirne igre, v katerih se boste prelevili v detektive in pustolovce.

Igrajmo se

Strokovnjaki z različnih področij poudarjajo, da se na prijeten, interaktiven, igriv način tudi odrasli veliko bolje spoznamo z novostmi. Igrivost je najboljši način za medsebojno spoznavanje in izboljšano sodelovanje. Zato ni presenetljivo, da je princip igrifikacije tako v turizmu kot na področju graditve medosebnih odnosov (team building) eden od najhitreje uveljavajočih se sodobnih principov.


Karra igrificira Kras

Zapletli vas bomo v izvirne igre, v katerih se boste prelevili v detektive in pustolovce. V njih boste vi in vaši prijatelji prek zank in ugank  odkrivali Kras: vas Tomaj, legendo Srečka Kosovela, kraško gmajno in vas Štanjel. Pripravili smo vam lov za zakladom v Tomaju – treasure hunt, lov za zakladom v Štanjelusobo pobega – escape room in sobo pobega na prostem – outdoor escape room. V sodelovanju z Mmm Beatrice (male kulinarične coprnije s Krasa) smo vam pripravili tudi nepozaben mmm kviz: s prijatelji, sodelavci, družino se lahko pomerite v napetem in okusnem marmeladnem kvizu Akademija Mmm Beatrice.


Prelevite se v avanturista in detektiva

Vse igre so detektivsko-avanturistične. Do cilja (pobega iz sobe ali skritega zaklada) se lahko rešite le pod dvema pogojema. Prvič: prepoznati morate prave sledi in pasti ter rešiti vse zanke in uganke. Drugič: to morate storiti v predpisanem času.


Kras kamni

Osebno in neposredno, v resničnem svetu in z resničnimi ljudmi

Zlasti sobe pobega (escape rooms), pa tudi lov za zakladom (treasure hunt), so se sprva razširile prek video iger. Igralec jih je odigral sam, izoliran od resničnega življenja in resničnih ljudi, prek elektronske naprave, v virtualnem svetu. Video in računalniške igre pa smo postavili nazaj v resnični svet. Rešitev ne iščete kot posameznik, temveč z resničnimi “sokompanjoli”. Ne odkrivate virtualnega sveta, temveč resnični Kras – kraško resnično naravo, vasi in ljudi. Zakaj bi se zatekali med virtualne prijatelje in virtualne pokrajine, če pa je resnični svet najboljša možna dogodivščina?


Ključ do uspeha: zabava in sodelovanje

Pobeg ali odkritje zaklada vam bo uspelo le z medsebojnim sodelovanjem. Naše igre zato niso primerne za enega samega igralca, temveč so skupinske. Več glav več ve, pa še bolj zabavno je! Presenečeni boste, ko boste spoznavali svoje prijatelje v povsem drugačni luči. Česa vsega so sposobni, pa jim tega sicer sploh niste pripisovali! (Hja – in v čem ste morda vi nekoliko slabši, pa si tega še niste priznali. 🙂

Vsem ekipam v predpisanem času ne uspe doseči cilja. A nič zato! Zmagovalci so vsi, ki si iz naših iger ustvarijo prijetno druženje in zabavo.


Igrificiramo tudi vašo idejo

Imamo dolgoletne lokalne in mednarodne izkušnje s področja snovanja idej, konceptov in zgodb. Smo strokovnjaki na področju brandinga – upravljanja z blagovnimi znamkami. Imamo dolgoletne izkušnje s področja usposabljanja in povezovanja delovnih kolektivov. Soustanoviteljica Karre študentom predava s področja snovanja zgodb (Storytelling).


DOŽIVITE KRAS (P)OSEBNO!

Kras je krasen v vseh letnih časih. Z našo pomočjo ga boste odkrili doživeto in pristno. Oglasite se in pripravili vam bomo doživetje prav po vaši meri!

Povprašaj

Povpraševanje