Za razliko od magičnega Krasa ne skrivamo veliko. Jurij in Vojka sva se leta 2006 preselila na Kras. Razloga za selitev sta bila “enostavna”. Prvič: življenje v prestolnici (in severno od nje) naju ni več zadovoljevalo. Drugič: Kras je krasen. Očaral naju je s svojim podnebjem in magično pokrajino. Ko pa sva tu pognala korenine, naju je zasvojil še s svojo osupljivo dediščino in ljudmi. Ko boste prišli na Kras, vam bo jasno, o čem govorimo.

Jurij, Vojka in Karra

Jurij in Vojka sva Kras vzela zelo zares. Tu nisva le “vikendaša”, temveč sva sem preselila najino življenje. Še vedno nadaljujeva z osnovnima poklicema. Jurij, po izobrazbi zdravnik, je svetovalec za farmacevtsko industrijo in zdravstvene sisteme. Vojka, po izobrazbi novinarka, je komunikacijska strateginja, kreativna direktorica in predavateljica. Ob tem pa v okviru najinega podjetja Ideje, koncepti in zgodbe ustvarjava zgodbe, ki jih je navdahnil prav Kras. Med njimi sta tudi Mmm Beatrice in Kraške zapeljivke. Zdaj pa se jim je pridružila še Karra.


Zametki Karre

A nimata že dovolj dela? Imava. A Karra ni le najino delo, temveč tudi najin prosti čas, sprostitev in veselje. (No ja, včasih tudi stres, nerganje in pomanjkanje spanja.) Rada potujeva in rada odkrivava skrite lokalne bisere. Najbolj naju prevzamejo tiste “malenkosti”, ki so se zgodile spontano, iskreno, “od mene zate”. Nikoli ne bova pozabila najine poroke v odmaknjeni kmečki vasi sredi Sardinije. Zakaj? Ne le zaradi najinih čudovitih prič, pokrajine, podnebja. Tudi zaradi hrane, vonjav, posebne svetlobe, odkritih skritih kotičkov. Zlasti pa zaradi tamkajšnjih domačinov. Čeprav smo se videli prvič, so nas gostoljubno sprejeli in gostili z odprtimi rokami in odprtim srcem. Z neizmernim ponosom in dostojanstvom so nam razkazali svoje bogastvo – gore, polja, nasade, nebo, sonce in zvezde. In vse, kar so v tisočletjih iz tega ustvarili. Takrat sva si zaželela: ko bova “velika”, jim bova podobna. Tudi tu so zametki Karre.


Odkriti skriti Kras s Karro

Bogati smo tudi na Krasu. Smo le streljaj od morja, zato je klima pri nas celo leto primerna za aktivnosti na prostem. Premoremo osupljive naravne danosti, ki jih tudi strokovnjaki prepoznavajo kot svetovni unikum. Dedujemo večtisočletne zgodbe, ki so jih pisali različni jeziki, kulture, sistemi. Ponašamo se z znamenitimi Kraševkami in Kraševci, ki so se v zgodovino zapisali z velikimi črkami. S svojimi raznolikimi, vrhunskimi izdelki navdušujejo kraški sodobni ustvarjalci. In seveda: na Krasu se zelo dobro je in pije.

Zato je Karrina, Jurijeva in Vojkina zaveza tudi, biti odgovorni in zaupanja vredni ambasadorji avtentičnega Krasa.


Karra posebnica, ustvarjalka, povezovalka

Karra posebnica, ustvarjalka, povezovalka. S Karro vam Kras odkrivamo na prav poseben način. Tako, kot ga doslej še niste imeli možnost odkriti:

  • igrivo, zabavno, aktivno
    • v treh igrah Kraški pobeg s svojo družbo prek zanimivih zank in ugank spoznate Kras, Tomaj in kmalu še kakšno kraško vas
    • to je odlična skupinska zabava in priložnost za še boljše medsebojno spoznavanje
  • celovito
  • avtentično
  • osebno
    • vsaki druščini se posvetimo osebno, saj je tudi Karra butična in unikatna
  • Kras z vidika domačina
    • tu živimo in delamo, zato z nami Kras doživite “insajdersko”
  • po vaši meri
    • prisluhnemo vašim željam in pripravimo kraško doživetje natanko po vaši meri

Povpraševanje